Nieuws

Pagina 1 van 6 volgende >>>

Via Twitter

4 augustus 2017 06:28

De allerlaatste: #afscheid #gastouder https://t.co/fvthcZ3u3S

Via Twitter

24 november 2016 20:31

@beter_buiten_ Wil je aandacht ofzo? Stop maar met volgen-ontvolgen-volgen-ontvolgen-volgen-ontvolgen. Je staat nu onder mijn negeer. #Doei

Via Twitter

4 juni 2015 08:46

RT @OlstEnWijhe: De boer en het autokleed! Een leuke column van Gastouder Bianka Smit - Kinderopvang Mamalou http://t.co/Cc8TE2Y8q0 http://

Via Twitter

4 juni 2015 08:43

@Staples_NL Ik heb me afgemeld voor jullie dagelijkse spam, maar blijf mail ontvangen. Hoe zit dat?

De boer en het autokleed.

3 juni 2015 15:56

De boer en het autokleed.

Over spelbepalers en –ombuigingen

 

Aniek, Jim en Anna-Sophie spelen met de auto’s op het autokleed. Ik ga een boef pakken roept Aniek. Ze botst met haar auto tegen die van Anna-Sophie. Ik heb de boef gepakt! Nu ga ik jou vangen Jim, jij bent de boef. Jim rijdt snel met zijn trekker het gras in, weg van de boevenvanger.


‘Je mag niet in het gras rijden, je moet op de weg rijden’, zegt Aniek. ‘Ik ga wél in het gras rijden’, zegt Jim, ‘ik moet gras maaien’. ‘Ik ga ook grasmaaien!’, roept Aniek. ‘Dat kan niet’, zegt Jim beslist, ‘alleen trekkers mogen in het gras’. Aniek kijkt beteuterd naar haar vrachtwagen met open laadbak. 


‘Die koe moet weg, zo kan ik niet grasmaaien’. Aniek zet de koe in de laadbak en rijdt hem de stal in. En terwijl Jim het gras maait, zegt Aniek: ‘ik ga naar huis’ en ze parkeert haar auto op het erf van een boerderij op het kleed. 


‘Nu ga ik dáár grasmaaien’, zegt Jim en rijdt naar een ander huisje op het autokleed. ‘Dat kan niet’, zegt Anna-Sophie: ‘het is nacht en ik moet slapen’. Ze gaat languit op het kleed liggen en doet haar ogen dicht. Jim wacht netjes tot de ogen weer open gaan. ‘Ben je wakker?’, vraagt hij, ‘dan ga ik nu grasmaaien’.


‘Zo, ik ben klaar, ik ga naar huis, zegt Jim en rijdt zijn trekker naar de boerderij. ‘Nee, dat is mijn huis’, zegt Aniek, ‘dát is jouw huis’. Ze wijst naar een identieke boerderij 50cm verderop. Ronkend zet Jim zijn trekker op het erf en zegt: ‘Nou ga ik pannenkoeken eten bij oma Hanneke’. Dat lijkt Aniek en Anna-Sophie ook wel wat. Alle auto’s en trekkers worden netjes op en rij geparkeerd en de kinderen nemen plaats aan de grote tafel, klaar voor een bekertje ranja.

 


Pagina 1 van 6 volgende >>>